NU EEN IT'ER NODIG | DAAG ONS UIT

Onze professionals staan klaar om u te helpen bij u op locatie of vanuit ons kantoor in Schiedam

Beheer & IT-support vanuit Schiedam

De dienst IT-support van Process 2 IT is er voor iedere ICT-omgeving. Al vanaf één werkplek kunnen wij u ondersteunen op het gebied van helpdesk, IT inzet en zeker ook het preventief beheren van het netwerk.

Onder preventief beheer verstaan wij het actief monitoren en updaten van alle aanwezigen netwerkelementen. Dus ook firewalls, WiFi points en mobiele items in het netwerk. Het doel van deze dienst is het verhogen van de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van uw IT-omgeving. Ook is het toetsen en voldoen aan wetgeving een onderdeel van het preventief beheer.

Netwerkbeheer

De basis van een ICT-netwerk begint bij een kabel van koper of glas. Maar dat is maar het begin. Het netwerkbeheer omvat dan ook heel veel taken. In een bekabeld, maar ook in een draadloos Wi-Fi netwerk zijn tal van hardware componenten aanwezig die voor de beschikbaarheid zorgen maar ook voor de veiligheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan routers, switches, modems, voip systemen en firewalls. Al deze componenten zullen moeten worden beheerd door ze te monitoren, updaten, testen en tijdig vervangen.

Werkplekbeheer

Uw werkplek bestaande uit een PC, laptop, telefoon, mobiel of tablet geeft u de toegang tot het netwerk en de informatie. Of het nu gaat om programma’s, portals of mail de gegevens moeten altijd beschikbaar, betrouwbaar en veilig zijn. Daarom is het beheren van werkplekken binnen een netwerk essentieel.

 

Serverbeheer

De servers lokaal of in de cloud zijn vaak zo essentieel voor de bedrijfsprocessen binnen een organisatie dat een onderbreking van de beschikbaarheid in veel gevallen betekend dat de bedrijfsprocessen stil liggen.

Bij (preventief) beheer is het doel dan ook de beschikbaarheid van de server te waarborgen.
De beschikbaarheid van een server en het netwerk is afhankelijk van het juiste ontwerp (indeling) van het netwerk. Daarom bestaat beheer niet alleen uit monitoren, onderhouden van de hardware en updaten van software. Maar zeker ook uit informeren. Niet alleen bij aanschaf maar continue. Denk hierbij aan garanties, beschikbaarheid van vervangend materiaal, beschikbaarheid van licenties, de kwaliteit van de hardware en de te verwachte levensduur.

  1. Home
  2.  » 
  3. Process 2 IT
  4.  » IT Support
ICT deinsten voor mkb